Pozvánka na Tour de Brdy 7. závod Galaxy série 1.10.2016

10.ročník cyklomaratonu Tour de Brdy se jede jako 7. závod Galaxy série 1.10.2016 ve Strašicích a je rozloučením s cyklistickou sezonou pro všechny cyklisty bez rozdílu kol.

  Závod na dlouhé trase, která měří 67 km vede okolo celých středních Brd a bude jedinečným srovnáním mezi cyklisty na horských kolech a silničáři. Trasa je vedena po úzkých silnicích a několika šotolinových úsecích, kde mají výhodu právě horská kola. V letošním ročníku je opět dlouhá trasa jednotná a povede po cyklostezkách ze Strašic do Zaječova, Obecnice, Lázu, Nepomuka,po hrázi spodního Padrťského rybníka a dále přes Kolvín zpět do Strašic. Poslední úsek  z Trokavce na Kolvín je výhodnější pro kolo horské  a poslední dlouhý sjezd do Strašic zase pro úzké galusky. Cílové stoupání po kostkách ve Strašicích nakonec rozhodne, která vítězná trojice si rozdělí prémii 10 000,- Kč.

  Krátká trasa na 30 km vede startuje ve 13.10  a  cyklisté se vydají cyklostezkou směrem k Zámečku, výjezd po naučné stezce na Chlukov, Kalenská cesta, výjezd na vrch Hlava a přes Okrouhlík k Zaječovu a zpět po žluté turistické značce do Strašic.

  Závody dětí od 6 -10 let proběhnou v prostoru startu a cíle po odstartování hlavních kategorií ve 13.15 hodin. Pro děti je připraven 1 km dlouhý okruh, který pojedou vícekrát podle kategorií. Mladší a starší žáci se poprvé vydají na 30 km trať, nejlépe v doprovodu osoby starší 18 let.

  Mimořádně bude otevřené muzeum dopravy a Muzeum středních Brd přímu u startu a cíle. Občerstvení pro účastníky zajišťuje cyklorestaurace Berten  a pro diváky a doprovod připraví občerstvení Uzeniny Vojenice, pivo dodá pivovar Chodovar a čepované nealko IL SANO.

  Vítězství z loňského roku obhajuje  silničář kategorii Tomáš Kalojíros z AC SPARTA PRAHA.  Vítězové jednotlivých kategorií dostanou mimo jiné originální medaile od firmy Betatech. Každý včas přihlášený startující dostane startovní dárek a občerstvení v cíli, kde bude výběr ze 3 jídel. Na závěr závodu bude losována tombola pro všechny zúčastněné.

Závod je součástí Galaxy série, www.galaxy-serie.cz

Registrace probíhá on-line na    //sport-reg.cz/registrace?zavod=297

Cyklistická klasika na MTB a silničních kolech na trase okolo Brd se jede jako Velká cena obce Strašice. Na absolutní vítěze trasy 67 km čeká dotace 10 000,- Kč. Krátká trasa na 30 km je určena pouze pro MTB a celkem je vypsáno 25 kategorií včetně dětí a tandemů.

Propozice:
Trasa: 67 km MTB / Silnice – start: náměstí Strašice – cyklostezky vojenského prostoru směr Zaječov – Obecnice – Láz – Malý Tok- Nepomuk –Padrťské rybníky - Trokavec - Skořice lesní cesta Vlásenka – Josefka – Zámeček - Strašice cíl . 

Trasa 30 km MTB -– start: náměstí Strašice – cyklostezky voj. prostoru směr Zaječov – rozdělení trasy – vlevo obec Zaječov – odbočka po červené okolo kláštera – Suchý vrch - dále téměř obec Těně - odbočka vlevo – Strašice – za rybníkem Tisý vlevo – vrch Hlava - cesta Dlouhá – cyklostezka Strašice – vpravo cíl

trasa A - 67 km, MTB / Silnice start 13:00

trasa B - 30 km, MTB start 13:10

dětská trasa MTB: 1km okruh v místě startu

Předpis: Závod se jede po asfaltových a šotolinových cestách různé kvality, proto je vhodné mít s sebou min. 2 rezervní duše a hustilku. Výhody a nevýhody použitím kol MTB nebo silničník kol se smazávají vlivem různého povrchu na trati.

Start je umožněn na silničním, cyklokrosovém, trekkingovém a horském kole – výsledky bez rozdílu použitých kol.Doprovod neoznačených mechanických vozů v prostoru Brd je nepřípustný. Stacionární depo je možné v obcích na okraji voj. újezdu a to na na výjezdu z obcí Zaječov, Obecnice, Láz, Trokavec a Skořice. Pořadatel poskytne neutrální mechanický vůz pro první skupinu se zdravotníkem.

Trať závodu je trvale značena „cyklostezka Brdy” a viz mapa. 
Vyhlášení vítězů hlavního závodu a dětí ihned po dojezdu v 15.15 h.

Ceny v hlavním závodu absolutně A 67 – MTB+ Silnice 5000,- 3000,- 2000,- Kč

Celkové vyhlášení a tombola v 16.00 hodin.

MTB/silnice - 350,- Kč - do 26.9.2015 s dárkem a obědem

MTB - 350,- Kč na místě bez dárku a oběda (z kapacitních důvodů)

Trasa dětská: na okruhu ve Strašicích – Restaurace Berten u bývalých kasáren. Okruh 650 m pojedou kategorie vícekrát podle kategorií od 6 do 10roků.
Přihlášky dětí před startem. Startovné zdarma. Ceny pro nejlepší.

Bohatá tombola pro všechny účastníky. Vyhrajte v tombole např. servis ODPRUŽENÍ FOX zdarma v servisním středisku FOX CYKLOŠVEC Písek!

Historičtí vítězové Tour de Brdy:

2015 - Tomáš Kalojíros AC SPARTA PRAHA/ MTB 30 km Jaroslav Šitner Jistebnice

2014 – Martin Hunal PSK Whirpool, / MTB  - Michal Bubílek

2013 – Martin Hunal AC SPARTA PRAHA / MTB  - Michal Bubílek

2012 – Rostislav Krotký (AC SPARTA PRAHA), 1.MTB Tomáš Kozák

2011 – Jiří Bareš (ASC Dukla Praha) 1.MTB Tomáš Kozák 2010 – Ondřej Cink – (Merida) 2. Milan Kadlec, 3. Jiří Hudeček

2009 – Rostislav Krotký (AC SPARTA PRAHA), 2. Michal Kesl, 3. Richard Faltus

2007 – Zdeněk Křížek( AC SPARTA PRAHA), 2.Roman Hanzelín, 3. František Raboň

2004 - Radek Bečka AC SPARTA PRAHA

Přihlášky a info: zde

Foto z Tour de Brdy 2015:

Brdy 2015

×