Pozvánka na FOX GALAXY MARATON PRACHATICE 16.5.2015

Zveme Vás na 2.závod Galaxy série - FOX GALAXY MARATON PRACHATICE 16.5.  Loni zde zvítězil bývalý slavný silničář Jan Hruška, který vezl i růžový trikot na Giro d’Italia Start i cíl: bude před Městským stadionem v Prachaticích.

Trasy:
A - 63 km, převýšení 1580 m, 30 % asfalt 
B - 42 km, převýšení 1100 m, 30 % asfalt 

Start: 
trasa A (všechny kategorie) 11:30 hod 
trasa B (všechny kategorie) 12:00 hod 
vložené závody dětí: 10:00 hod

Kategorie uvedené v pravidlech Galaxy série

Vážení vyznavači cyklistiky horské, příznivci závodů GALAXY série buďte pozdraveni a ti, kterým učarovaly Prachatice a jejich okolí, buďte pozdraveni zvlášť! 

Přiblížil se čas startu letos druhého závodu GALAXY série, který se pojede již tuto sobotu 16. 5. 2015 a dovolte mi krátce vás informovat o tom, co je v „kuchyni“ závodu nového.  

1.         Je takřka označeno! Poslední úsek z města značíme pravidelně až v týdnu. Nedočkavci mohou potvrdit. 

2.         Zásadní je opět změna tras s tím, že tentokrát si změny vyžádali majitelé pozemků. Vězte, že naše každoroční prosby o šetrný přístup k místům, která projíždíte, nejsou planými řečmi a pokud budeme i nadále kolem sebe házet tuby od rychlých cukrů jamko smyslů zbaveni, můžeme ještě rychleji přijít o další části trasy … (jak snadné je přitom vrátit tubu do zadní kapsy nebo ji při nejhorším jen upustit na zem, aby byla při úklidu vidět a né ji házet do lesa …) S výše uvedeným bohužel souvisí to, že se po asfaltu vedoucí část trasy dlouhé protáhla o cca 1,5 km :( 

3.         Potkaly nás tu dvě celkem výrazné kalamity! Jejich přičiněním jsou tentokrát trasy poněkud těžší. Těžší, ale jetelné! Tradičně to tu není žádné kritérium, je to závod horských kol, tak nečekejte, že se vrátíte s čistým kolem :) a průměrem nad 25 km/hod. Děkuji tímto správcům všech lesů, kterými pojedete, za jejich vstřícnost a rychlost při odstraňování polomů, protože ještě minulý týden to někde nevypadalo, že se tudy prostě nepojede … A věřte, že i to, co se na první pohled může zdát jako nejetelné, jet jde ;) 

4.         Změna potkala občerstvení v Korytě. Bohužel jsme se nedokázali dohodnout s majiteli přilehlých pozemků, abychom se mohli dostat do Koryta, aniž bychom nepřijížděli po asfaltu, takže zdejší občerstvení je nyní kousek pod touto vískou. 

5.         Po té, co jsme se v době nedávné rozhodli dávat dárky cyklistické, tak jste v minulých letech obdrželi  bidon či šátek a letos na vás čeká opět něco praktického ;) 

Dost bylo řečí, ještě se dvakrát – třikrát svezete a je tu start, tak příjemný závod!

Tomáš Novák

Ceny: věcné pro první tři v kategorii - vrchařská prémie - cena pro vrchaře smolaře (13. V pořadí na vrchařské prémii) - nad rámec standardních kategorií se vyhlašuje kategorie pořadatele, jde o prvních tři závodníky z druhé poloviny těch, kteří dokončí dlouhou trasu A zároveň je vyhlášena kategorie pro první tři závodníky druhé poloviny startovního pole na dlouhé trasy. Toto pořadí se určí z absolutního pořadí těch, kteří dokončili. Tzn. pokud dojede na dlouhé do cíle 100 závodníků, stávají se jezdci, kteří přijedou absolutně 51., 52. a 53. těmi, kteří jdou v této kategorii na bednu a to bez rozdílu kategorií! 
POZOR, POZOR, POZOR!!!! Neodjíždějtep předčasně!!! Z výše uvedeného vyplývá, že vlastně do poslední chvíle - do projetí posledního hodnoceného - není jasné, kdo v této kategorii půjde na bednu!

Lze se přihlásit předem za snížené startovné.
Startovné je 400,- Kč do 10.5. 2015.
Po tomto datu i v den závodu je startovné ve výši 500,- Kč.

Pro uznání zlevněného startovného je rozhodující datum doručení částky pořadateli.

Ve všech případech uvádějte při platbě jako variabilní symbol číslo, které Vám přijde v automatickém emailu po odeslání elektronické přihlášky. Je možno platit najednou jedním dokladem za více osob, v tom případě zašlete všechny přihlášky v jedné obálce. Originál dokladu o zaplacení startovného vezměte s sebou k prezentaci pro případné reklamace.

1. převodem na účet 155101009/0600
-jako variabilní symbol uvádějte číslo vygenerované přihlašovacím systémem Sport Base 
2. poštovní poukázkou
3. v hotovosti ve SportShopu , Husova ulice 103, Prachatice

Fox - výhradní dovozce do ČR vidlic a tlumičů z USA CYKLOŠVEC s.r.o. při maratonu v Prachaticích vylosuje bezplatný servis Fox pro 2 účastníky závodu. www.cyklosvec.cz/fox-racing-shox/ ,

Další info: www.galaxy-serie.cz 

Prachatice 2014

×