Pozvánka na 7. závěrečný závod Galaxy série - Tour de Brdy 3.10.2015

9.ročník cyklomaratonu Tour de Brdy je rozloučením s cyklistickou sezönou pro všechny cyklisty bez rozdílu kol. Závod na dlouhé trase, která měří 67 km a vede okolo celých středních Brd a bude jedinečným srovnáním mezi cyklisty na horských kolech a silničáři. Trasa je vedena po úzkých silnicích a několika šotolinových úsecích, kde mají výhodu právě horská kola. V loňském ročníku se závodníci na horských kolech drželi silničářů až do rozdělení tras cca 10 km před cílem. V letošním ročníku je trasa jednotná a povede po hrázi spodního Padrťského rybníka. Předposlední úsek z Trokavce na Kolvín je výhodnější pro kolo horské a poslední dlouhý sjezd do Strašic zase pro úzké galusky. Cílové stoupání po kostkách ve Strašicích na konec rozhodne, která vítězná trojice si rozdělí prémii 10 000,. Kč.

Krátká trasa na 35 km vede startuje ve 13.10 a cyklisté se vydají cyklostezkou směrem na Těně, Zaječov a zpět po žluté turistické značce k Těním a dále na vrch Hlava k rybníku Tisý a terénem zpět do Strašic. Závody dětí proběhnou v prostoru startu a cíle po odstartování hlavní kategorie ve 13.15 hodin. Pro děti od 6 do 14let bude připraven 1 km dlouhý okruh, který pojedou vícekrát podle kategorií. Pro diváky i účastníky bude možnost vyzkoušet nové modely kol Galaxy, Bulls a Scott, mimořádně bude otevřené muzeum dopravy a Muzeum středních Brd přímu u startu a cíle. Občerstvení připraví Uzeniny Vojenice.

Vítězství z loňského roku obhajuje silničář kategorii Martin Hunal z PSK Whirpool. Vítězové jednotlivých kategorií dostanou mimo jiné originální medaile. Každý včas přihlášený startující dostane praktický startovní dárek a občerstvení v cíli, kde bude výběr ze 3 jídel v cyklorestauraci Berten ve Strašicích. Na závěr závodu bude losována tombola pro všechny zúčastněné.

Závod je součástí Galaxy série, www.galaxy-serie.cz. 
registrace probíhá on-line na //sport-reg.cz/registrace?zavod=218

Historičtí vítězové Tour de Brdy:

2014 – Martin Hunal PSK Whirpool, / MTB - Michal Bubílek
2013 – Martin Hunal AC SPARTA PRAHA / MTB - Michal Bubílek
2012 – Rostislav Krotký (AC SPARTA PRAHA), 1.MTB Tomáš Kozák
2011 – Jiří Bareš (ASC Dukla Praha) 1.MTB Tomáš Kozák 
2010 – Ondřej Cink – (Merida) 2. Milan Kadlec, 3. Jiří Hudeček
2009 – Rostislav Krotký (AC SPARTA PRAHA), 2. Michal Kesl, 3. Richard Faltus
2007 – Zdeněk Křížek( AC SPARTA PRAHA), 2.Roman Hanzelín, 3. FrantišekRaboň
2004 - Radek Bečka AC SPARTA PRAHA, MTB

Přihláška je možná i přímo na místě v sobotu 4.10. ráno.

Po závodě zde proběhne vyhlášení celkových výsledků Galaxy série 2015.

Další info: zde

Foto z r. 2014:
 

Tour de Brdy 2014

×