Pozvánka na Galaxy CykloŠvec maraton Tálín 7.5.2016

Jihočeská vesnice Tálín oceněná Modrou stuhou za společenský život v obci je obklopena nádhernou přírodou Píseckých hor, které jsou pro svou krajinnou a druhovou pestrost nazývány též „územím klidu“. Každoročně však vesnice hostí několik významných sportovních událostí a tím zmiňovaný klid na chvílí rozvíří. Voda z lidově známého Tálínského rybníka, doufejme, vířit nebude a cestičku kolem nezaplaví. Naši závodníci jí budou totiž potřebovat! Závod v Tálíně znáte pod názvem Galaxy Cyklošvec maraton Tálín, který je součástí Galaxy série. Pro letošek Bike Cup a Galaxy Série spojily síly a pořádají tento závod společně. Závod bude současně druhým závodem Jihočeského MTB poháru.

Startovat se bude na návsi v Tálíně, odkud se závodníci vydají přes obec Kukle až do samého nitra Píseckých hor. Tam je čeká nejedno stoupání a klesání a také nesmírně zajímavý a členitý terén. Účastníky závodu nemine výšlap na Velký Mehelník, na příliš dlouhé kochání na jeho vrcholu však čas nebude. Prudký sjezd bude střídat odbočka do úžasného terénu a hustý les, na jehož konci se závodníkům zjeví obec Semice. Následovat bude projetí Novým Dvorem a po lesní cestě k Tálínskému rybníku do cíle. Loňské vítězství obhajují Tomáš Jakeš a Jana Pichlíková.

Závod odstartuje už tradičně Klub píseckých velocipedistů na historických kolech a samozřejmě zde proběhne také závod dětí na kolech i odrážedlech na tratích přímo v Tálíně. Na děti v cíli bude čekat speciální zóna, kde si budou moci vyzkoušet další pohybové a tvořivé aktivity.

V Píseckých horách se uvažuje o projektu Singltreku. Bohužel v Písku městští zastupitelé Singltrek Písecké hory zatím neschválili.

2.závod Galaxy série 2016 a Bike Cupu 2016  i Jihočeského poháru MTB 

Trasy:
A- 72 Km nájezd plus 2 okruhy a sjezd - převýšení 1500 m
B- 38 Km nájezd plus 1 okruh a sjezd - převýšení 730 m

Start a cíl : Tálín náves cca 10 km od Písku směr Týn nad Vltavou

Start:
trasa A (všechny kategorie) 11:30 hod.
trasa B (všechny kategorie) 12:00 hod.
vložené závody dětí: 10:00 hod
 

Pořadatel: Galaxy bike Tálín, Kontakt: Jaroslav Hronek, 777 958 909, truhlarstvihronek@seznam.cz

Z Galaxy CykloŠvec maratonu Tálín 2015 byla natáčena televizní reportáž.Televizní záznam ze závodu na webu ČT sport:
//www.ceskatelevize.cz/porady/10103510226-sport-v-regionech/215471290031028-galaxy-cyklosvec-maraton-talin/ 

Info: www.galaxy-serie.cz 

Tálín 2015

×